Kies uw land

Eastpak: een merk met een eigen verhaal

Jee, is het echt zo lang geleden dat wij duffels en rugzakken voor het Pentagon maakten?

 

Het lijkt alsof het gisteren was. Misschien komt dat door onze militaire roots. Dat merk je bij alles wat we doen. Op het vlak van stijl en design hebben we natuurlijk een lange weg afgelegd, maar we maken onze tassen en bagage nog altijd volgens de levensreddende normen van 60 jaar geleden.

Dit is het verhaal van Eastpak...

 

1952

 

Het begon allemaal toen Eastern Canvas Products, Inc. duffels en rugzakken begon te maken voor het Amerikaanse leger. (Dat verklaart uiteraard waarom wij zoveel belang hechten aan kwaliteit.)

1952 Bekijk de collectie van 1952 → 

1976

 

Mark Goldman gaat bij zijn vader in de zaak werken en ontdekt een nieuwe markt voor hun militaire tassen: de Amerikaanse universiteitscampussen! De Padded Pak’r® backpack is meteen een voltreffer, het merk Eastpak is geboren.

1976 Lees het verhaal van een icoon → 

1984

 

1984

We maken nu al tientallen jaren tassen en rugzakken die een leven lang meegaan. Daarom besloten wij als eerste er een levenslange garantie op te geven*.

*Nu officieel 30 jaar, om wettelijke redenen.

1985

1985

 

Ja, de jaren '80 zijn onze schuld. Wij waren de eersten die met die wilde, flitsende prints kwamen.

Herleef een portie nostalgie → 

1994

 

Op gegeven moment was onze reclame net zo beroemd - en duurzaam - als onze rugzakken. De advertentie met het skelet, om er maar een uit te pikken, is een perfect voorbeeld van een idee dat maar niet wil, euh, sterven.

1994

1999

1999

Zijn we niet allemaal superhappy met de uitvinding van bagage op wieltjes? Nou, graag gedaan! Alweer een primeur van Eastpak.

Alles loopt op wieltjes met de laatste bagagecollectie → 

 


2004

2004

Eastpak heeft de afgelopen jaren samengewerkt met tientallen topdesigners, onder wie bijvoorbeeld Walter Van Beirendonck. Het zijn er teveel om hier op te noemen.

Daarom hebben we hier een aparte lijst gemaakt → 

2011

 

2011

Het Eastpak Artist Studio project ziet het levenslicht. Toonaangevende creatieve geesten uit de hele wereld wordt gevraagd om van onze iconische Padded Pak’r® originele kunstwerken te maken. Allemaal voor de goede zaak, dat spreekt!

Tijd om iets nieuws te ontdekken → 

2016

City Gamers

 

Eastpak blijft het concept van mobiliteit in de stad steeds weer opnieuw uitvinden. Voor iedereen die in de stad leeft, werkt en speelt. (voor mensen als jij dus).

Bekijk ons lookbook → 
Terug naar boven