GRATIS RETOUR
30 JAAR GARANTIE
MORGEN GRATIS GELEVERD

Luid en Trots

Wij vieren ieders recht om vrij te leven en lief te hebben. We laten onze stem voor gelijkheid horen met kleurrijke creaties en inspirerende innovaties van onze LGBTQ+ community.

De opbrengsten van onze Pride-collectie gaan naar de gepassioneerde mensen achter ILGA, die niemand alleen laten staan in hun strijd naar vrijheid.

Robyn Exton
Anna D'Assaro

Anna D'Assaro

Geïnspireerd door Kate Moross, een art director, illustrator, grafisch ontwerper en openbaar spreker uit Londen. Kate identificeert zich als genderneutraal en smeedt een eigen identiteit, uitgedrukt in kleurrijke typografie, illustratie en design. Kates levendige persoonlijkheid en boodschap hebben wereldwijd nu al een enorme impact op de designwereld gehad.

Kates succes als ontwerper leidde tot de kans om zich via sociale media te laten horen en een boodschap van solidariteit te delen, in het bijzonder naar de LGBTQ+-gemeenschap toe. Kate is zeer open over seksuele geaardheid en wat prettig voelt daarin, in de hoop anderen te helpen zich zekerder te voelen over hun eigen lichaam en geest. Ik bewonder Kate, die me elke dag inspireert, niet alleen door geweldig ontwerpwerk en illustraties, maar ook als iemand die anderen probeert te helpen hun stem te vinden in een nog altijd rigide en veroordelende samenleving.

Harry Virdy

Harry Virdy

Geïnspireerd door persoonlijke ervaringen en het leven in een conservatieve cultuur creëerde ik dit schilderij, ‘Closet’. Het toont mensen die LGBTQ+ zijn, maar daar nog niet voor uitgekomen zijn.

Ik wilde laten zien hoe het is om in de kast te zitten en hoe het voelt om daar te zijn. Leven met een geheim en niet jezelf kunnen zijn is hartverscheurend. Het leven wordt nog meer een gevecht dan gewoonlijk wanneer onderwerpen als LGBTQ+ als taboe en ongepast worden beschouwd. De gedachte dat je je altijd moet verstoppen, je ware zelf niet kan zijn en je mening niet mag uiten, is angstaanjagend en deprimerend tegelijk. Het vergt een intern conflict om eerst jezelf te accepteren en uit de kast te komen en dat lijkt niet de veiligste beslissing als je in een schaamtecyclus terechtkomt die je omgeving je heeft aangeleerd.

Jake Tyas

Jake Tyas

Pride is voor mij het effect van zelfontdekking. Het overwinnen van obstakels, pesten en afwijzing tijdens een reis om jezelf te leren kennen, om jezelf te vinden en trots op jezelf te zijn, ongeacht waarmee je je identificeert.

Ik heb mezelf getekend als een buste, historisch bedoeld om het uiterlijk van een individu vast te leggen. Vaak waren bustes een symbool van status en trots. Het portret is opgebouwd uit verschillende lagen, bedekt door de verschillende kleuren van de regenboog, het meest iconische symbool van Pride en de LGBTQ+-gemeenschap. Elke gekleurde laag vertegenwoordigt een andere stap in de reis van zelfontdekking, waarbij de natuur de strijd om deze trots in jezelf te vinden vertegenwoordigt. Tot slot bouwen alle kleuren samen het portret, symbool voor de kracht en trots die voortkomen uit deze reis van zelfontdekking en een blijk van hoe de vorige stappen hebben bijgedragen aan het ontstaan van dit portret.

Viviana Amadio

Viviana Amadio

Het werk is tweeërlei geïnspireerd. Ik ben gefascineerd door de werken van Picasso die verbonden zijn met het vrouwelijke universum. In ‘De Baadsters’ (1918) worden de vrouwenfiguren op een stille, figuratieve, klassieke manier voorgesteld die hen gracieus maakt. In ‘De Serenade’ (1942) is de compositie van vrouwen complex, dramatisch en disharmonisch. Ik geloof dat Picasso in zijn werk de dualiteit van het vrouwelijke universum met al zijn tegenstrijdigheden heeft gezien en tot uitdrukking heeft weten te brengen. In mijn werk wilde ik deze dubbelzinnigheid weergeven: de onmogelijkheid om eenduidig gedefinieerd te worden, het boven elk stereotype uitstijgen.

De relaties tussen vrouwen zijn complex. Soms ondersteunen we elkaar, soms strijden we zonder te beseffen dat we aan dezelfde kant staan.

Maria Sufieva

Maria Sufieva

Het is niet moeilijk om inspiratie te vinden bij iemand als Ilian. Zijn persoonlijkheid is zo helder en uniek dat de enige echte taak is om te proberen die in al zijn complexiteit vast te leggen.

In mijn kunstwerken heb ik een heleboel kleuren, patronen en elementen gebruikt om te laten zien dat zijn persoonlijkheid vol spannende details zit die in grote verscheidenheid samenkomen, maar ook om harmonie tussen hem en de wereld te creëren. Ik benutte ook symbolen, zoals een theaterpodium, koptelefoon, een luidspreker en een fontein, om zijn liefde voor theater en muziek vast te leggen, evenals zijn vermogen om liefde te delen en troost in het leven van andere mensen te brengen.

Josephine Rais

Josephine Rais

Dit werk is opgedragen aan een specifieke persoon, Mathis, die voor mij een inspiratiebron is (waarschijnlijk zonder het te weten). Het gaat over de confrontatie met jezelf en de vragen ‘wie ben ik?’, of, ‘wie wil ik zijn?’. Dit werk richt zich op mensen die de moed vinden om zichzelf in een conservatieve samenleving buiten de traditionele genderrollen te definiëren.

Elk kleurrijk facet van een persoon maakt diegene bijzonder en uniek. Hieruit put ik mijn inspiratie: ik wil een persoon tekenen door middel van vorm, kleur en compositie als diegene mij persoonlijk raakt. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot mijn werk om zo tolerantie en gelijkheid te bevorderen.

Maxime Cousineau-Pérusse

Maxime Cousineau-Pérusse

‘Golden Fruit’ maakt deel uit van mijn nieuwste oeuvre, dat de ruimte verkent die seksualiteit en mannelijkheid in beslag nemen bij de opbouw van de individuele identiteit.

De grote sociale nadruk en de onevenredige aandacht van gender en seksualiteit kunnen vaak andere elementen van identiteit overschaduwen die veel meer betekenis hebben en relevanter zijn in het definiëren van individualiteit. Door mijn kleur- en compositiegebruik probeer ik emotionele werkelijkheden weer te geven die losstaan van de traditionele opvattingen over mannelijkheid.

Juan Palarino

Juan Palarino

Voor het voorstel werd ik niet geïnspireerd door een persoon, maar door een collectief. Op dit moment zijn er in mijn land belangrijke stappen gezet, maar er zijn nog steeds sporen van onverdraagzaamheid en haat.

Daarom heb ik besloten me te concentreren op de sociale beweging: mensen die de straat opgaan, een kleurrijke reis van mensen die op zoek zijn naar en geloven in een egalitaire, trotse en empathische nieuwe wereld.

Wat Pride voor HER betekent

Robyn Exton is de dappere oprichtster van HER, het toonaangevende sociale netwerk voor LGBTQ+ womxn. Gemotiveerd door de wens om iets waardevols voor queer vrouwen wereldwijd te maken, heeft Robyn een community gebouwd waar deze vrouwen kunnen kennismaken, daten en netwerken.

Robyn heeft HER van de grond af aan opgebouwd en is niet van plan ooit te stoppen.

Ontdek de leidende lady van LGBTQ+ tech
Robyn Exton

CREËREN MET EEN DOEL

Een gedeelte van de opbrengsten van de Pride-collectie gaat naar ILGA, om organisaties die strijden voor LGBTQ-rechten te financieren en de wereld meer over gelijkheid bij te brengen.

Shop waar je voor staat